Themadiensten

Themadiensten:
Na de 3 achtereenvolgende startzondagen (2009, 2010 en 2011) met als thema : geloof, hoop en liefde, zijn we in de Ark dit najaar verder gegaan met de 7deugden.

Op de eerste zondag van de maand zijn achtereenvolgens de thema's moed, gematigdheid, rechtvaardigheid en wijsheid aan de orde.

De volgende viering in de serie themadiensten is op zondag 2 december, 10.00 uur. Het thema Wijsheid is dan aan de beurt. De dienst wordt muzikaal begeleid door Qua Vadis.

VieringWe houden van vieren....

Op de zondagmorgen, maar ook s’avonds bij de Thomasvieringen of de vieringen voor Kerk en Buurt voor Pasen en Kerst Als u bijzonderheden (voorgangers, tekstlezingen onder voorbehoud, eventuele muzikale bijdrage, eventuele viering van het heilig Avondmaal) wilt weten over komende zondagmorgenvieringen klikt op vieringenrooster.

Zondagvieringen

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een viering. De vieringen in de Ark geven gelegenheid tot bezinning; naast luisteren, bidden en zingen zijn er ook momenten van stilte. De vieringen zijn afwisselend, niet alleen door de verschillende voorgangers, maar ook doordat er regelmatig verrassende muzikale bijdragen en themavieringen zijn. Graag gebruiken we naast het orgel ook de vleugel bij de begeleiding van de liederen. Vaak, maar niet altijd wordt voor de bijbellezingen het Oecumenisch leesrooster gebruikt. Het vieringenrooster is te vinden op deze website.

Meestal op de 3e zondag van de maand vieren we een Open Heilig Avondmaal, dat wil zeggen dat ieder die wil deelnemen daarbij welkom is. We streven naar kindvriendelijkheid in de dienst.

Na de viering nodigen wij u graag uit voor koffie en thee.

 

Bijzondere vieringen

Regelmatig zijn er bijzondere feestelijke vieringen en themavieringen. En natuurlijk volgen we bij de vieringen het ritme van het kerkelijk jaar:

 Advent, Kerstavond, Kerstmorgen, de 1e tot en met de 6e zondag van de 40dagentijd, soms ook vespers in die 40dagentijd, de Witte Donderdag, de Goede vrijdag de Paasnachtviering (een hoogtepunt in de Ark!) Paasmorgenviering, Pinkstermorgen, Startzondag en tenslotte gedachteniszondag.
Op de maandagen voor Kerst en Pasen zijn er de zogenaamde Ark-en-buurtvieringen: een viering na de koffie en voor de lunch.

Dopen

Ouders die hun kinderen willen laten dopen, of mensen die zelf het verlangen hebben om zich te laten dopen kunnen contact opnemen met de predikante.

primi sui motori con e-max.it
Onze nieuwsbrief >