Zinnig Noord

Zinnig Noord is een samenwerkingsproject van de Ark en de Bethelkerk. Het doel is om, samen met nieuwe partners in Noord, nieuwe vormen rondom zingeving te ontdekken. Veel mensen vinden hun plek niet meer in de kerk, maar dat wil niet zeggen dat de behoefte aan zingeving of spiritualiteit minder wordt. De vorm en inhoud die men in de kerk aantreft, vormt echter een drempel voor velen. Er moet dus goed nagedacht worden: Wat geloven mensen en wat trekt hen aan? Waar hebben Noorderlingen behoefte aan en wat voor vormen vinden zij aantrekkelijk?

Daarom onderzoekt en ontwikkelt Zinnig Noord nieuwe manieren om met zulke thema’s bezig te zijn. Vaak gebeurt dat op het raakvlak van kunst en zingeving, creativiteit en spiritualiteit. Denk bijvoorbeeld aan ervaringstheater rond de oude vorm van het labyrint, of een cursus levenskunst: ‘Gelukt of gelukkig?’

Kijk vooral eens op de website van Zinnig Noord: www.zinnignoord.nl. Daar kun je je ook opgeven om op de hoogte te worden gehouden. Of neem contact op met één van onze pioniers. Als u mensen kent die op hun eigen manier bezig zijn met geloof en zingeving, maar geen aansluiting bij een kerk zoeken, wijs hen dan vooral op Zinnig Noord!

 

 

primi sui motori con e-max.it
Onze nieuwsbrief >